Quotes

"Fear is a disease; hope is its only cure." - CloneWars quote

subota, lipnja 06, 2009

ProcessMaker

Dugo vremena tražim komad softvera koji ce mi pomoci pratiti stvari u firmi. Dugo sam mislio da bi to nesto trebalo biti nekakva naprednija ToDo lista. Čak sam slozio jednu (na bazi taskfreak) ne lošu koja je nekovrijeme i funkcionirala ali nekako su je na kraju svi poceli zaobilaziti.
Prije neki dan pri večeri prijatelj mi je pričao o JBoss jBPM (business process management). Do sada mi se uvijek cinilo da je to vise za neka veca poduzeca li mi je on malo objasnio da bi to moglo funkcionirati i kod mene (14 zaposlenih). Tako se ja bacio na googlanje i naletio na ProcessMaker. To je zgodna BMP aplikacija ali napravljena u php koji je meni blizi nego java pa mi se cinilo da vrijedi isporbati.
Instalacija je vrlo jednostavna pogotovo ako vec imate Apache, PHP i MySql instaliran. Odmah nakon pokretanja sam se odusevio jer je i definiranje procesa rijeseno vizualno u brovseru za razliku od jBPM pa sam odmah mogao poceti isprobavati. Ako mi se svidi sigurno ce slijediti jos koji post na ovu temu.


Nema komentara: